Dorpskrant december

Sint in Emmeloord

MFO was dit jaar te gast in Emmeloord bij de intocht van Sinterklaas. We stonden daar aan de kade met orkest en dirigent. Het weer viel mee, tuurlijk was het koud maar die goedheiligman komt ook elk jaar weer in die koudste maand aan, niks aan te doen. Ondanks dat weinig wind en prachtig blaasweer. MFO mocht lekker toeteren, afgewisseld met de gastheerpiet en de danspieten. Sint kwam ook nog, op de zeilboot. Het was dus een leuke middag.

Koffieconcert 17 november

Sinterklaas in Emmeloord welkom toeteren was een mooi inspeelmoment voor de middag erna. Samen met het gelegenheidsorkest (dat toevallig door een spontane afkortingprocedure nu ook de boeken ingaat als MFO) werd er een mooi koffieconcert gegeven in de Sint Josephkerk. De koffie werd weer goed verzorgt door de vrijwilligers van de Bosfluiter en De Mannen van het Licht hadden de zaal weer omgetoverd tot een geweldig plaatje. We hoorden helaas wel dat ondanks het verwarmen er toch wat mensen last hadden van de kou. Wij toeteren normaal wel lekker en hebben dat te laat door maar toch excuus voor als u heeft zitten rillen van wat anders dan de klanken die de twee orkesten maakten. Dat gelegenheidsorkest, twee slagwerkers, een zangeres en klein leger van blazers zette MFO wel even aan de kant. Waar MFO vele donderdagavonden moet oefenen had dit orkest 3 repetities nodig om meerdere stukken te laten klinken. Kwam het originele MFO er dan helemaal niet aan te pas? Welnee, we mochten zelf even los en daarna speelden de twee orkesten samen nog even de kerk plat.

Sint in Luttelgeest

Een week na deze twee acties kwam er nog een mooie klus, Sint kwam in Luttelgeest. Op de kade (weer bij lekker weer) kwam de Sint aan per boot. MFO kon weer lekker toeteren, mede dankzij die razende reporter die de gang er wel in wist te krijgen, handige sodemieter hoor. Waar MFO ook erg blij mee was was de DJ piet. MFO houdt niet zo van lopen met die zware instrumenten maar gelukkig stond er een piet met een geweldige verplaatsbare show klaar om de Sint de weg te wijzen door het dorp. De warme chocolademelk die klaarstond maakte de middag helemaal compleet.

Kasper Schipper