B.V. Toetie

B.V.Toetie is het opleidingsorkest van Melodia en bestaat al heel erg lang. B.V. staat voor blaasvereniging en Toetie is afgeleid van de muziekterm ‘tutti’, dat ‘iedereen’ betekent.

B.V. Toetie staat sinds augustus 2009 onder leiding van Rinze Hogeterp en het orkest repeteert iedere vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur in de Bosfluiter. Ook treedt het orkest heel regelmatig op. Toetieleden worden in hun blauwe Toetietrui op de meest uiteenlopende locaties gesignaleerd, bijvoorbeeld tijdens het voorjaarsconcert van Melodia in de Orchideeënhoeve, naast het zwembad, in de supermarkt, op scholen, langs de weg, in bejaardentehuizen, op grote festivals en als u daar behoefte aan heeft zelfs op al uw feesten en partijen.

Momenteel bestaat het orkest uit ongeveer 24 leden, van jong tot al wat ouder. Met zoveel muzikanten is het altijd gezellig en is elke repetitie anders. Ook de muziek die gespeeld wordt, is heel gevarieerd. Klassiek, pop, rock, echte concertstukken of gewoon het bananenlied, bij Toetie kan het allemaal!

Je kunt meedoen bij B.V.Toetie als je ongeveer op A-niveau speelt, maar ook daarvoor hoef je niet stil te zitten. Vorig jaar is Melodia gestart met een beginnersgroep, eveneens onder leiding van Rinze Hogeterp. In deze groep leer je direct hoe leuk het is om samen te spelen en wat daar allemaal bij komt kijken. Meedoen in dit groepje vormt een hele goede voorbereiding om bij B.V.Toetie – en later ook bij Melodia – te spelen. De beginnersgroep repeteert op het einde van de vrijdagmiddag. Je hoeft geen eigen instrument te hebben, deze kun je lenen van Melodia.

Wil je meer weten? Wil je gewoon een keertje komen kijken? Alles kan! Stuur een mailtje naar het bestuur van B.V.Toetie (contact).