Avondje TV kijken?

Alle gebeurtenissen in ons dorp houden iedereen flink bezig. Evenals de “Elf-steden-koorts”. En voor je het weet is er alweer een maand voorbij. De tijd gaat snel.

Ook Melodia is alweer volop bezig met de voorbereidingen voor het voorjaarsconcert in ‘de Orchideeën Hoeve’. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met zeer toegankelijke en herkenbare muziek voor iedereen. Dat komt vooral door het thema dit jaar: ‘TV tunes’. Blijf dus niet thuis achter de buis zitten, maar kom gewoon naar ons concert luisteren èn kijken op zaterdag 17 maart! Het begint om 20.00 uur.

Rinze, 50 jaar!

Rinze Hogeterp, onze enthousiaste dirigent van BEM! en B.V. Toetie, is op 20 januari j.l. 50 jaar geworden! En dat heugelijk feit is natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Hij kwam op zijn verjaardag, die toevallig net op de repetitie avond viel, alle leden van BEM! en B.V. Toetie trakteren. Rinze genoot hier zichtbaar van: “Altijd leuk om de jeugd te verrassen”. Zij wisten namelijk niets van deze traktatie af.

Maar…, er wat ook iets wat Rinze niet wist! In het grootste geheim had de familie van Rinze ons namelijk benaderd om de dag erna, tijdens een besloten familiefeestje, een verrassingsconcert te geven. Hoewel het erg moeilijk was voor de jeugdige leden om dat alles verborgen te houden voor Rinze in de voorbereidingen, is dat glansrijk gelukt!

Met een aantal auto’s reden we zaterdagmiddag in colonne van Luttelgeest naar Nij Beets waar Rinze woont. Zo stil mogelijk alle muziekinstrumenten uitladen, en ons klaarmaken in een zaaltje naast de feestlocatie. En toen, het ‘moment suprême’: het ‘lang-zal-hij-leven’ bij binnenkomst in de zaal. Rinze was helemaal overdonderd en zichtbaar ontroerd. Een prachtig mini-concertje van B.V. Toetie volgde.

Dit zeer geslaagde uitje werd afgesloten met een gezellig etentje met de hele club, bij de McDonalds in Joure.

Oud papier

In de vorge ‘Kijk op Luttelgeest’ heeft u alle datums kunnen zien waarop wij het komende jaar oud papier bij u komen halen. De eerstvolgende keer is dat op zaterdag 10 maart (vanaf 9.30). 

Wel leuk om te melden is dat wij het afgelopen jaar ruim 90.000 kg in Luttelgeest en aan de buitenwegen hebben ingezameld. Hartelijk dank daarvoor.

In de komende edities van de dorpskrant zullen we u op de hoogte houden van de maandelijkse papieropbrengsten.

Jan Posthumus