Fantastisch Lustrum!

‘Melodia 60 jaar’ was een feest! Een top avond mede dankzij de prachtige samenwerking met en de gave muziek van coverband Kangaroo, de sfeervolle verlichting van de ‘Mannen van het licht’, de vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk het publiek dat met elkaar zorgde voor een volle zaal. Bedankt, het was geweldig!

De digitale klankwijzer

De klankwijzer (blad van de muziekbond) is tegenwoordig digitaal te bekijken. Op pagina 10 staat een prachtige poster voor ons concert van aankomende zaterdag, daarnaast staan we ook netjes op pagina 11 in de agenda. Zelf een kijkje nemen of benieuwd wat er verder in het blad staat? Klik hier om naar de klankwijzer te gaan.

‘Het is zo mooi samen muziek maken’

In De Noordoostpolder staat een interview met Sylvia Koekoek vanwege het 60 jarige bestaan van Melodia. Het artikel is naast in de papieren krant, ook op de website te vinden (link).

Wist u dat?


 … MFO dit jaar 60 jaar bestaat?

… Wij dit vieren met een lustrumconcert op zaterdag 24 november in de St. Josephkerk te Luttelgeest? U bent hiervoor van harte uitgenodigd! De zaal is open vanaf 19.30 en het concert start om 20.00. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.

… MFO tijdens dit concert muziekstukken speelt die passen bij de verschillende tijdsperiodes en tijdsbeelden van de vereniging? Zo spelen we Illusion d’ Optique, dit werk is speciaal gecomponeerd voor ons 50-jarig bestaan. Ook halen we herinneringen op aan Bohemian Rapsodie. Daarnaast komt Jubilation voorbij, een van de favoriete werken van onze dirigent.

… Marian Uitdewilligen de avond zal presenteren?

… De jeugd van Melodia, BEM!, ons op deze avond met vrolijke klanken meeneemt op reis naar de Caribbean?

… We de avond afsluiten met een knipoog naar de toekomst? We spelen namelijk een aantal nummers samen met coverband Kangaroo uit Luttelgeest! Deze superleuke coverband zal ook de afterparty van het lustrumconcert verzorgen.

… De dirigent van Melodia, Hans Jonker, dit jaar 30 jaar dirigent is van Melodia? Voor de snelle rekenaar, dit is de helft van het bestaan van Melodia. Wat een bofkonten zijn wij, met zo’n leuke dirigent!

… Bassist Gerke Dijkstra al sinds de oprichting van Melodia lid is van de vereniging? Hij viert dit jaar dus zijn 60-jarig jubileum als muzikant!

… We ter voorbereiding van het lustrumconcert eind oktober op studieweekend zijn geweest in Friesland? Ook coverband Kangaroo was mee, om samen te repeteren.  ’s Avonds werden we verrast met een optreden van Kangaroo en hebben we alvast een leuk feestje gevierd, waarbij de voetjes van de vloer gingen. Dat belooft nog wat!

… We op drie november op het Flevolands Muziekfestival in Zeewolde alvast een aantal muziekstukken ter gehore gebracht hebben? We werden beoordeeld door een jurylid, die ons opbouwende feedback gaf. Zo blijven we ons als orkest ontwikkelen.

… Melodia sinds begin november in samenwerking met de Floreant gestart is met het MSO? Het Melodia School Orkest! Het MSO repeteert op maandagmiddag op de Floreant. Vanaf groep 5 ben je welkom, welk instrument je ook speelt! Het MSO wordt geleid door Hans Jonker. Aanmelden kan via deze site.

Tot ziens op 24 november!

Melodia School Orkest

De bugels en cornetten van MFO waarmee de kinderen de afgelopen weken muziekles gehad hebben zitten (voorlopig) weer in de koffers.

Na een enthousiast optreden voor ouders gaan de muzieklessen mogelijk een vervolg krijgen. Bij voldoende belangstelling wordt er een heus schoolorkest opgericht: MSO = Melodia School Orkest!

Alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 mogen meedoen, op een blaas- of slaginstrument of een eigen instrument (bijv. een dwarsfluit of gitaar).

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan!