IJselfestival

Zaterdag 8 juni 2019 is het zover. Het eerste IJsseljeugdfestival. Het vertrouwde IJsselfestival is in een nieuw jasje gestoken en staat dit jaar voor het eerst geheel in het teken van de jeugd. Wat blijft is het verplichte thema. Dit jaar is gekozen voor het thema “Dieren”. Tien jeugdorkesten gaan strijden om de originaliteitsprijs. Jeugdleden van MFO doen hieraan mee, samen met leden uit de verschillende muziekverenigingen uit de NOP. Het orkest dat de mooiste, indrukwekkendste en meest creatieve interpretatie van het thema laat zien ontvangt deze prijs. Een deskundige jury beoordeelt de orkesten. Nieuw is dat elk orkest een solistisch werk laat horen met een solist uit het eigen orkest. Jurylid Ivo Kouwenhove zal dit jaar de orkesten op hun muzikaliteit beoordelen. Het orkest dat de beste muzikale prestatie neerzet wint de felbegeerde wisselbeker en gaat de uitdaging aan om volgend jaar de beker te verdedigen. Het belooft een beestachtig muzikale dag te worden. Het IJsseljeugdfestival wordt gehouden in Het Anker in Westenholte en begint om 12:00 uur. De toegang is gratis.

Pasen

MFO heeft dit voorjaar weer een paar mooie opvoeringen gehad. Op eerste Paasdag mochten wij de kerkdienst van de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord begeleiden. Met het hele orkest waren wij erbij en hebben we een paar koralen gespeeld en de kerkgangers begeleid. Ook naast de liederen waar een volle kerk met ons meezong kon MFO tijdens de collecte nog een paar titels ten gehore brengen. Toch weer een leuke start van een lang weekend.

Koningsdag 2019

Binnen de week mochten we nog een keer optreden, een iets ander repertoire voor een andere feestdag maar wel in een Kerk. Het mooie weer was dan voorbij, het mocht de pret niet drukken in de Sint Josephkerk in Luttelgeest. MFO mocht het Wilhelmus en het Luttelgeester Volkslied spelen bij het hijsen van de vlag waarna iedereen naar binnen ging voor de rommelmarkt. De kerk was met alle bezoekers mooi vol, ook qua geluid. Kortom, een gezellige ochtend.

Bevrijdingsfestival Luttelgeest

Zondag 5 mei was MFO, samen met de rest van het dorp op het veld voor het podium voor het allereerste bevrijdingsfestival van Luttelgeest. MFO mocht de inloop voor zijn rekening nemen. Onder een tent gelukkig maar het weer viel toch nog mee. Tijdens de viering mocht MFO de blaasmuziekversie van Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij laten horen en konden onze leden zeker meegenieten van de vele Deelnemers die allemaal hun unieke bijdrage aan dit festival wisten te brengen.

Kortom, weer een leuke drukke muziekmaand achter de rug. Bekijk de foto’s van de afgelopen optredens in ons fotoalbum.

Kasper Schipper

Voorjaarsconcert 2019

Het zal u vast niet ontgaan zijn, ons voorjaarsconcert. De St. Josephkerk die mede dankzij De Mannen van Het Licht weer was omgetoverd tot concertzaal zat goed vol. MFO had dit keer hulp van Flevo Brass uit Emmeloord. Deze brassband onder leiding van Geert Jan Kroon wist de zaal tot de nok te vullen met muziek. Het hoogtepunt van de avond was de samenwerking tussen Flevo Brass en MFO. Met From the Sea, een muziekstuk gecomponeerd door Geert Jan werd de avond afgesloten. From the Sea is een stuk dat gaat over de drooglegging van de Noordoostpolder. In de muziek is zowel een ruige zee als een mooie polder te horen.

Naast Flevo Brass mag zeker de rol van BEM en MSO niet worden vergeten. Bem, Beginners Ensemble Melodia trapte af met een mooi repertoire waarna de leden van MSO, Melodia School Orkest aansloten. MSO bestaat nog maar een paar maanden maar de leerlingen van Basischool De Floreant hebben zeker niet stilgezeten. Er waren al een paar liedjes ingestudeerd en ook de combinatie van blaasinstrumenten, drums en gitaren is zeker de moeite waard.

Bestuurswisseling

Na 5 jaar vertrekt Hilda van Maldegem uit het bestuur van MFO. Hilda heeft zich enorm ingezet voor onze vereniging en het zal zeker wennen worden als we onszelf weer scherp moeten houden. Hilda, ontzettend bedankt voor je inzet de afgelopen jaren. De vervanging is er gelukkig ook alweer. Sylvia Koekoek komt ons bestuur weer versterken en daar zijn wij heel erg blij mee.

Mocht u ons concert gemist hebben, geen zorgen. U ziet ons binnenkort wel weer. Wij zijn natuurlijk aanwezig op 27 april bij de rommelmarkt op het plein. Ook kunt u ons op 1e paasdag horen spelen in de Nieuw Jeruzalem Kerk in Emmeloord.

Hopelijk zien wij u dan!

Kasper Schipper

Meesterlijk Hollands

Zaterdag 23 maart geeft muziekvereniging Melodia haar jaarlijkse concert in de St.Josefkerk.

Poster concert aankondiging

De titel van het concert; ‘Meesterlijk Hollands’ is geïnspireerd op het Rembrandt (één van de Hollandse meesters) jaar, wat vrij vertaald is naar een palet vol ‘Meesterlijk Hollandse’ muziek. Er komen o.a. Nederlandse componisten voorbij, Nederlandse liedjes, een prachtige zonsondergang, de handelsgeest, reislustigheid en de stijl van dansen in de Gouden Eeuw. Kortom een heel divers avondvullend programma.

Behalve MFO (Melodia Fanfare Orkest) laten ook BEM (Beginners Ensemble Melodia) en de jongste tak aan de Melodia boom, MSO (Melodia School Orkest) van zich horen. Flevobrass uit Emmeloord is deze avond gastorkest.

MFO is een orkest in fanfare bezetting. De muziekkeuze is heel divers. Lichte muziek, pop maar ook mooie ballads en klassieke muziek staan op het repertoire. MFO is van vele markten thuis. Elke donderdagavond komt deze enthousiaste groep muzikanten bij elkaar om samen muziek te maken.

BEM is het beginners ensemble van Melodia die wekelijks o.l.v. Hans Jonker op donderdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur repeteert in de Bosfluiter.

MSO is het schoolorkest(je) die afgelopen november o.l.v. Hans Jonker gestart is met het samen muziek maken. Zij repeteren op maandagmiddag in de Floreant. Het is een enthousiast groepje kinderen die op verschillende soorten instrumenten spelen; slagwerk, cornet en gitaar. Zaterdag 23 maart laten zij horen hoe ze al leuk samen muziek kunnen maken.

Flevo Brass is de brassband uit Emmeloord. Zij bestaat inmiddels 70 jaar en is daarmee de oudste muziekvereniging in de Noordoostpolder. 7 April vieren zij dit lustrum met een concert in theater Het Voorhuys. Zaterdag 23 maart krijgen we daar alvast een voorproefje van.

Wellicht dat dit het laatste concert in de St. Josefkerk wordt van Melodia! U kunt dus nog een keertje genieten van mooie muziek in een prachtig verlichte tot concertzaal omgetoverde kerk.

  • Vanaf 19.30 uur is de zaal los
  • Toegang is € 7,50 (inclusief consumptie), basisschoolkinderen hebben gratis toegang
  • Donateurs hebben een streepje voor en krijgen 2 consumpties

Dorpskrant februari 2019

Snertactie 2019

Misschien lag u nog op een oor, helaas dan maar die paar druppels regen konden ons niet tegenhouden. Het laatste weekend van januari hebben wij weer onze jaarlijkse snertactie gehouden. Slagerij Pees uit Marknesse heeft ons dit jaar weer voorzien van een paarhonderd liter en we hebben alles weer weten te verkopen. Wij zijn heel erg blij met uw eetlust aangezien u ons er ook nog mee helpt. Mocht u nou denken, ik lust nog wel meer, gewoon naar Pees in Marknesse gaan. Hij heeft vast nog wel wat over. Volgend jaar zijn we er ook weer. Het laatste weekend van januari wordt traditie voor de snertactie.

Voorjaarsconcert 23 maart

Nederland staat dit jaar in het teken van Rembrandt. In vele musea zijn dit jaar tentoonstellingen over deze Hollandse Meester en MFO wil daar graag aan bijdragen. Het komende voorjaarsconcert op zaterdag 23 maart in de St. Josefkerk heeft dan ook als thema Hollandse Meesters. Samen met Flevo Brass uit Emmeloord wordt er een repertoire gepresenteerd dat te maken heeft met Nederlandstalige muziek, het ontstaan van de polder en nog veel meer. Nieuwsgierig? Kom dan naar ons concert op 23 maart!