Aftrap nieuw Seizoen

We zijn weer begonnen. Misschien heeft u ons al horen spelen in de Bosfluiter. Na een vakantie is MFO weer gestart met de repetities. Binnenkort start MSO, Melodia School Orkest ook weer met de fanatieke leden van Basisschool de Floreant. Het beloofd weer een mooi seizoen te worden waar u ons zeker kunt horen spelen in Luttelgeest. Kunt u niet wachten? Dan zijn wij te horen in Emmeloord bij het parcours van de Fish Potato Run.

Koffieconcert 17 november

Het is nog zomer, en we genieten van het mooie weer maar MFO is al druk in de weer voor ons koffieconcert in november. En als u nou denkt, ik ga lekker zitten en MFO speelt wat muziek en doet het trucje wat ze altijd doen? Wij dachten van niet. MFO is namelijk op zoek naar muzikale avonturiers die wel eens met MFO samen muziek willen maken.

Wat moet u hierbij denken? Dat u per se een blaasinstrument moet spelen? Nee hoor, alles is mogelijk. Gitaar, tamboerijn, viool of mondharmonica, alles is best zolang er maar muziek uit komt. Maakt niveau uit? Welnee, de Beatles gebruikten 4 akkoorden en zijn hiermee tijdloos.

Heeft u zin om een dikke solo te spelen met MFO als achtergrondconcert of denkt u ik wil wel mee doen maar ik verschuil me liever achter zo’n grote bastuba achterin het orkest? Alles is mogelijk. Geef u op via het contact formulier. Wij hebben nu al oefenavonden gepland op donderdag 31 oktober of 7 en 14 november, van 18.30-19.30 uur. Geef u op en doe mee met ons koffieconcert op zondag 17 november om 16.00 uur (locatie volgt nog).

Kasper Schipper

Rabo ClubSupport

Wij doen mee met de Rabo ClubSupport! Elke stem is geld waard. Zo maken wij kans op een mooi bedrag wat onze vereniging en dorp sterker maakt.

Uw stem en dus uw steun gaat naar het MSO, Melodia School Orkest, waar de kinderen van de Floreant kunnen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Het is een investering in hun (en onze) toekomst!


Verder lezen

Open repetitie

Krijgt u ook wel eens de kriebels als u MFO hoort spelen in de zomer, als de deuren van de Bosfluiter openstaan? Goh, wat zou het leuk zijn om ook eens muziek te maken, of die gitaar, fluit, mondharmonica toeter of welk instrument dan ook weer eens uit de kast te halen. In je uppie spelen, kom je dan al gauw achter, is toch wat ongezellig en kaal. Onze laatste repetitie avond van dit seizoen op 11 juli wordt DE KANS om even muzikaal uit uw dak te gaan om met ons POP-UP ORKEST mee te doen. Maakt niet uit welk niveau of wat voor muziek je speelt, het gaat om het plezier. Je zult zien hoe snel je muziek kan maken!

Neem je eigen instrument mee, haal het uit de kast. Geen instrument? dan krijgt u er een van ons.

IJsseljeugdfestival 2019

Zaterdag 8 juni waren we om 13 uur al in het Ontmoetingscentrum het Anker in Westenholte (Zwolle). We moesten, bleek na loting geduld hebben tot 15 uur en kon er ingeblazen worden. Om half vier in de zaal voor de jury. De orkestleden van de vijf deelnemende verenigingen hebben het stuk ieder met hun eigen dirigent kunnen oefenen. Daarnaast maar 2 keer met het hele orkest met als dirigent Ellis Nijdam. Heel knap van de muzikanten als je dat bedenkt, om toch een heel geheel te vormen en tijdens de gesproken onderdelen zo geconcentreerd in het lange stuk te blijven. Het stuk Movie Time dat werd gespeeld is geschreven door Geert Jan Kroon de dirigent van Flevo Brass. Tijdens het spelen werd er een PowerPoint vertoont en het verhaal verteld door Twan Wijnia, (winnaar provinciale voorleeswedstrijd). We werden derde in de strijd om de orginaliteitsprijs! Super gedaan met een orkest zo wisselend van niveau en achtergrond!

Dorpskrant juni

Anjercollecte 2019

Afgelopen maand heeft u ons vast wel weer aan de deur gehad voor de Anjercollecte. Met deze collecte kunnen wij een deel van de opbrengst besteden aan muziekinstrumenten of bladmuziek. Wij zijn heel blij met alle giften en willen iedereen bedanken.

Donateursactie 27 juni

De Anjercollecte kunnen wij zeer goed gebruiken om onze instrumenten te kunnen onderhouden. Naast instrumenten huren wij natuurlijk ook een dirigent in die het dirigeren leuk vindt maar het is wel gewoon zijn baan. Omdat we als MFO graag in het dorp willen spelen en er willen zijn hebben we uw steun nodig. Velen van u zijn al Donateur van MFO en hier zijn wij heel erg blij mee. Afgelopen jaar hebben wij een nieuwe donateursactie in het dorp gehouden en dit jaar willen we op donderdag 27 juni de buitenwegen langs. Mocht u denken, ik ben niet thuis op die dag en u wilt ons toch steunen? Dat kan, u kunt contact opnemen met Albert Posthumus, onze penningmeester. U kunt mailen naar penningmeester@melodia.nl

Jeugdfestival

De jeugd van MFO, namelijk BEM of voluit Beginners Ensemble Melodia doet zaterdag 8 juni mee aan het IJsseljeugdfestival. Samen met de jeugd van de andere orkesten uit de Noordoostpolder nemen onze leden het op tegen andere jeugdorkesten. Over BEM gesproken, wist u dat de leden van MSO, het Melodia School Orkest binnenkort eens mee mogen doen met BEM? Ze zijn alweer een tijd in de weer en het gaat zo goed dat ze eens mee mogen spelen op de donderdagavond van BEM.

Laatste Repetitie

Het seizoen is bijna afgelopen en MFO is alweer door de optredens heen. Mocht u MFO toch graag in actie willen zien, dat kan. Op donderdag 11 juli aanstaande spelen wij van 19.00 tot 20.00 uur voor de Bosfluiter een open repetitie. Wat houdt dat in? Een open repetitie? Wij gaan lekker muziek maken, u kunt langskomen, een stoel pakken (of niet), lekker luisteren of gewoon meespelen. Wij hebben altijd wel een paar instrumenten over of u neemt uw eigen instrument mee en muziek maken lijkt soms wel moeilijker dan het is. Kom gezellig langs op de 11de en dan gaan we mooi wat muziek maken voordat we met u het muziekseizoen afsluiten.

Hopelijk tot ziens op 11 juli

Kasper Schipper