Prins Bernhard cultuurfonds anjeractie

Ook dit jaar doet MFO mee met de anjeractie van het Prins Berhard Cultuurfonds. Helaas is het i.v.m. de coronamaatregelen niet mogelijk om langs de deuren te gaan. De collecte wordt nu online gehouden.

Omdat het een jubileumjaar is voor het cultuurfonds mogen we de volledige opbrengst houden. Doneren kan op: https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38379228. Voor de tussenstand kunt u kijken op: https://mii.io/p/m9qh5j

Dorpskrant februari

Snertactie 2020

Wellicht heeft u ons wel weer voorbij zien komen. MFO reed weer toeterend door de straten met de Snertactie. Met de Snert van Slagerij Pees hebben we weer een goede omzet weten te draaien. MFO mag van Pees een deel van de omzet hebben dus we waren heel erg blij met uw honger. Heeft u ons nou niet voorbij zien komen of heeft u de snert al op en wilt u meer? Slagerij Pees heeft vast al wel een nieuwe pan gemaakt en anders moet u helaas wachten tot volgend jaar.

Voorjaarsconcert

Reserveer zaterdag 4 april alvast voor ons jaarlijkse thema concert.

We nemen je deze keer mee op een muzikale rondreis door de USA, waarbij je als luisteraar meegevoerd wordt langs boeiende landschappen en verschillende muzikale steden en Staten.

We zijn op het moment druk aan het repeteren om je op deze avond te laten genieten van deze prachtige reis met beeld en geluid.

Laat je op 4 april verassen door een MUZIEKREIS DOOR AMERICA: MUZIEK ZAL NOOIT MEER HETZELFDE KLINKEN!

Kasper Schipper

Snertactie

SNERT actie.
Goed gevulde rrwtensoep van keurslagerij Pees.

Zaterdag 25 januari
09:30 - 12:00 uur. 
Dorp huis-aan-huis
Buitenweg op bestelling!!
Ook op te halen in de Bosfluiter tussen 09:30 - 12:00
€5,00 per liter
de verse snert is geschikt om in te vriezen

Muziek maken is leuk

samen muziek maken nog leuker!

Ben je tussen de 8 en 80 jaar?

Ben je in het bezit van een willekeurig muziekinstrument of wil je een blaas- of slagwerkinstrument van MFO gebruiken?

Beheers je de basisvaardigheden van je instrument en heb je basiskennis van muzieknoten?

Lijkt je het leuk om dat weer eens op te pakken? Of zou gewoon eens willen ervaren hoe het is om in een groepje te spelen?

Herken je jezelf? Dan kun je meedoen met het beginners ensemble BEM! Dat is een onderdeel van Melodia Fanfare Orkest. Dit beginners ensemble staat onder leiding van dirigent en muziekleraar Hans Jonker.

Het project wordt in eerste instantie gehouden voor een periode van drie maanden, vanaf 27 februari op elke donderdagavond van 18.45-19.30 in de Bosfluiter.

Nieuwsgierig geworden? Gebruik het contactformulier voor meer informatie of om je op te geven.

Dorpskrant december

Sint in Emmeloord

MFO was dit jaar te gast in Emmeloord bij de intocht van Sinterklaas. We stonden daar aan de kade met orkest en dirigent. Het weer viel mee, tuurlijk was het koud maar die goedheiligman komt ook elk jaar weer in die koudste maand aan, niks aan te doen. Ondanks dat weinig wind en prachtig blaasweer. MFO mocht lekker toeteren, afgewisseld met de gastheerpiet en de danspieten. Sint kwam ook nog, op de zeilboot. Het was dus een leuke middag.

Koffieconcert 17 november

Sinterklaas in Emmeloord welkom toeteren was een mooi inspeelmoment voor de middag erna. Samen met het gelegenheidsorkest (dat toevallig door een spontane afkortingprocedure nu ook de boeken ingaat als MFO) werd er een mooi koffieconcert gegeven in de Sint Josephkerk. De koffie werd weer goed verzorgt door de vrijwilligers van de Bosfluiter en De Mannen van het Licht hadden de zaal weer omgetoverd tot een geweldig plaatje. We hoorden helaas wel dat ondanks het verwarmen er toch wat mensen last hadden van de kou. Wij toeteren normaal wel lekker en hebben dat te laat door maar toch excuus voor als u heeft zitten rillen van wat anders dan de klanken die de twee orkesten maakten. Dat gelegenheidsorkest, twee slagwerkers, een zangeres en klein leger van blazers zette MFO wel even aan de kant. Waar MFO vele donderdagavonden moet oefenen had dit orkest 3 repetities nodig om meerdere stukken te laten klinken. Kwam het originele MFO er dan helemaal niet aan te pas? Welnee, we mochten zelf even los en daarna speelden de twee orkesten samen nog even de kerk plat.

Sint in Luttelgeest

Een week na deze twee acties kwam er nog een mooie klus, Sint kwam in Luttelgeest. Op de kade (weer bij lekker weer) kwam de Sint aan per boot. MFO kon weer lekker toeteren, mede dankzij die razende reporter die de gang er wel in wist te krijgen, handige sodemieter hoor. Waar MFO ook erg blij mee was was de DJ piet. MFO houdt niet zo van lopen met die zware instrumenten maar gelukkig stond er een piet met een geweldige verplaatsbare show klaar om de Sint de weg te wijzen door het dorp. De warme chocolademelk die klaarstond maakte de middag helemaal compleet.

Kasper Schipper