To be or not to be

Dat is de kwestie waar het gemeentebestuur van de Noordoostpolder de muziekverenigingen in de polder mee confronteerde . Geen subsidie meer, en in het geval van Melodia geen inkomsten uit het ophalen van oud papier. Het laatste gaat de gemeente zelf doen in de veronderstelling dat het goedkoper is. Voor Melodia is dat bij elkaar een gat in de begroting van 50 %. Toen de mededeling van dit besluit van B. en W. op de mat viel, hebben de gezamenlijke muziekverenigingen van de polder de koppen bij elkaar gestoken om actie te ondernemen tegen dit besluit. De hal van het gemeentehuis werd tot twee keer toe ingenomen door de muzikanten van al deze muziekverenigingen, om de raadsleden er van te overtuigen dat bovengenoemde besluit op korte termijn tot het einde van deze muziekcultuur zal leiden.

Het bleek een succesvolle actie want een motie van Marjan uit de Willigen, tot heroverweging van het besluit, werd met algemene stemmen aangenomen tijdens de raadsvergadering van 1 juni. Dat geeft weer hoop voor de toekomst. Toch zal de papieractie van Melodia niet voortgezet kunnen worden. Daarvoor moet nog een alternatief gezocht worden gezien het belang daarvan voor het huishoudboekje van Melodia. De gemeente heeft al aangeboden daarover mee te denken. We maken met dit schrijven ook u als de lezer deelgenoot van de situatie in de hoop dat er alternatieven worden aangedragen waar we zelf nog niet aan gedacht hebben. Wordt vervolgd.

Maurits

Het ongeluk dat Maurits de Boer overkwam en hem het leven kostte kwam bij Melodia hard aan. De vele jaren dat hij lid was van Melodia kenden we hem als de altijd vrolijke niet weg te denken slagwerker. We wensen de Familie veel sterkte toe bij dit zware verlies. Als Melodia blijven wij de herinneringen aan de mooie momenten, die we samen hebben gemaakt en meegemaakt, koesteren.

De jeugd en de toekomst

Het project waarbij de basisschoolleerlingen van Luttelgeest 10 muzieklessen kregen aangeboden door Melodia in samenwerking met beide scholen heeft in ieder geval 6 kinderen geïnspireerd om hier mee verder te gaan.

Na de vakantie

Zet maar vast in uw agenda. Zaterdag 3 oktober dubbelconcert Melodia en gospelkoor Joy for people in Emmeloord. Voor dit memorabele gebeuren is jammer genoeg geen geschikte locatie in Luttelgeest.

Auke Hibma