Ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van Melodia Fanfare Orkest uit Luttelgeest vond zaterdagavond jl een Meastroconcert plaats in Boerderijherberg Lavandula.

Een onvergetelijk jublieumconcert met vier geweldige Maestro’s die allemaal op hun eigen manier het publiek aangenaam hebben verrast. Met veel enthousiasme, muzikaliteit, lef, zenuwen en passie stonden Nancy Kamstra, Wouter Blok, Marian Uitdewilligen en Henk Orsel op de bok. Het publiek genoot van de filmpjes, de maestro’s en de muziek door Johan Schipper met humor aan elkaar gepraat.

Dat de maestro’s aan elkaar gewaagd waren was duidelijk. Aan de vakkundige jury, bestaande uit Michiel de Boer, Else Vlieland en Mieke Stegeman, de moeilijke taak 1 winnaar aan te wijzen. De manier waarop de winnaar Wouter Blok de leiding nam in de tempo- en maatwisselingen in zijn stuk Pirates of the Carribean was doorslaggevend bij de jury. De publieksprijs ging naar Henk Orsel die met zijn energieke vertolking van het stuk Eye of the Tiger het publiek inpakte. Nancy Kamstra oogste met een prachtige muzikale opbouw van The Sound of Silence veel bewondering bij publiek en muzikanten. En Marian Uitdewilligen nam met een steady slag de muzikanten mee in een prachtige uitvoering van filmmuziek van James Bond No time to Die.

Wat de muzikanten betreft zijn alle vier de Maestro’s winnaars.

Maestro Wouter Blok

Het hele traject naar het uiteindelijke optreden was boeiend en leerzaam voor de maestro’s, maar ook voor het orkest. De maestro’s ontdekten dat je alles wat je doet terug krijgt/hoort. Het orkest  anticipeerde op een dirigent met een eigen manier van dirigeren. Er komt dus heel wat bij kijken voordat de muziek klinkt zoals je in gedachten hebt. Vanaf de onzekere eerste slagen tot en met de uitvoering zijn ze allemaal gegroeid in hun rol. De lol die de maestro’s en muzikanten tijdens de voorbereidingen hebben gehad met elkaar resulteerde in dit onvergetelijke jubileum concert; het was een feest om mee te maken; een ervaring om in te lijsten!

Twee orkestleden van (bijna) het eerste uur werden tijdens dit feestelijke concert in het zonnetje gezet. Ze hebben hun sporen verdiend in de afgelopen 65 jaar en spelen hun partij nog altijd met onverminderd enthousiasme. Gerke Dijkstra vanaf de allereerste repetitie na oprichting in 1958. Via de bariton, euphonium bespeelt hij de nu Es-bas. Gerrit de Roos startte een paar jaar later als inval grote trom speler, ging daarna van altsaxofoon naar tenorsax en inmiddels bespeelt hij het laagst klinkende instrument onder de saxofoons; de Bas-sax.

Bekijk in ons fotoalbum meer foto’s van het concert.