Oktober was een drukke maand voor MFO. Ter voorbereiding op de concertreis naar Trier (Duitsland) hielden wij op zaterdag 3 oktober een dubbel concert met het gospelkoor Joy for People uit Dokkum. Het concert werd gegeven in de Nieuw Jeruzalem kerk in Emmeloord.

Het was een prachtige avond voor het publiek met veel afwisselende muziek.

Op vrijdag 16 oktober was het dan eindelijk zover, maanden al naar toegeleefd, en nu was het feit daar dat we met z’n allen op concertreis gingen naar Trier.

Om 7.45 uur in een volgepakte bus gaat de reis richting Ittervoort waar we de Adams muziekinstrumenten fabriek mogen bezichtigen. Tijdens de rondleiding mogen we allerlei verschillende instrumenten bekijken en wordt uitgelegd hoe ze worden gemaakt. Voor ons was het één grote snoepwinkel waar je te kust en te keur instrumenten kon bekijken en eventueel kopen. We hebben wel vernomen dat er veel tijd gaat zitten in het bewerken van 1 instrument. Na deze rondleiding hebben we een buiten concert gegeven in Thorn in de Abdij hof.

Na dit concert gaat de reis verder, en komen we rond 19 uur aan in de Jeugdherberg van Trier, welke voor de komende 3 dagen onze thuishaven zal zijn.

Zaterdag 17 oktober hebben we een jarige in ons midden die Sarah ziet, zij wordt de hele dag in het zonnetje gezet. Deze dag geven we 2 concerten, in de ochtend is dat in een verpleeghuis waar zelfs een 92 jarige dame danst op onze muziek. Wat een mooi concert was dat, mensen waren enthousiast, dankbaar en blij. In de avond strijken we neer in het dorp Krov waar we op een wijnfeest muziek mogen maken. De volgende dag moeten we al weer vroeg uit de veren omdat we een rondleiding krijgen door Trier. Trier is één van de oudste steden van Duitsland. Een historisch monument in de stad is de 2e-eeuwse Porta Nigra, de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen.

Door zijn rijke verleden en vanwege zijn mooie ligging in het Moezel dal is Trier een veel bezochte toeristenplaats geworden. Trier is een centrum van wijnhandel en heeft een belangrijke functie als winkelcentrum voor een grote regio. Trier is ook bekend als geboorteplaats van Karl Marx. Zijn geboortehuis is thans ingericht als museum: het Karl Marx-huis. Een mooie stad om te zien!

Op zondagmiddag gaan we naar een voormalig klooster wat nu als een iconen en speelgoedmuseum dient. Ook hier hebben we een optreden, en tevens onze laatste van dit weekend. Na een geweldig bonte avond, stappen we maandag ochtend weer in de bus om richting Luttelgeest te gaan. De tussenstop is in Maastricht waar we een rondleiding krijgen door de mergelgrotten van de Sint Pietersberg. Deze mergelgrotten zijn een labyrint van maar liefst 22.000 gangen en zonder een gids is het een plek waar je gemakkelijk kan verdwalen. Aan het einde van dit grotten avontuur maken we als afsluiting een mooie groepsfoto en vervolgen we onze reis naar Luttelgeest.