Een opmerkelijk concert van fanfare Melodia uit Luttelgeest zaterdagavond 28 maart. In de schuur van de familie Alblas aan de Oosterringweg was een tijdelijke concertruimte ingericht. Een ideale akoestiek voor een fanfare.

Het concert met de titel ‘Het carnaval der dieren’ was een groot succes. Eén van de hoogtepunten was de uitvoering van ‘Carnaval des Animaux’ van Saint Saëns in een fanfarebewerking van Menno Haantjes. Dit muziekstuk was vorig jaar beloofd aan de vaste fans van Melodia en door hun financiële bijdrage kon dit werk worden aangeschaft.

De presentatie van het schoolproject voor de groepen 5 en 6 op De Klipper en De Rank was ook een bijzonder gebeuren. Vanaf begin januari tot aan het concert, werd er iedere dinsdagmiddag onder leiding van muziekdocent Hans Jonker ijverig geoefend op koperen blaasinstrumenten. Voor de meeste kinderen de eerste kennismaking met het zelf muziek maken. En het resultaat in deze korte tijd mocht er zijn. Dirigent Hans Jonker wist het publiek er in te betrekken door het een ritme te laten klappen, en de kinderen speelden daar het melodietje van ‘we will rock you’ op.

Melodia is trots op het muziekproject, zeker in deze tijd van bezuinigingen op cultuur. Om de leefbaarheid in de dorpen in stand te houden, is een goed financieel beleid van de gemeente op gebied van cultuur en welzijn heel belangrijk.

Na ons zeer geslaagde voorjaarsconcert moeten we heel snel schakelen van het thema dieren naar thema “MOVIES”. Maar niets is ons vreemd.

Ons volgende optreden is 18 april in Smilde. We werken dan mee aan het voorjaarsconcert van Chr. muziekver. Oranje Nassau uit Smilde

Hoe komen wij in Smilde terecht? Dat komt door Jantine Clevering- Kuiken. Zij heeft heel veel jaren hoorn bij ons gespeeld en een paar jaar geleden is ze bij ons gestopt en nu speelt Jantine hoorn in Smilde. Door de onderlinge contacten die er nog steeds zijn werken wij nu mee aan hun voorjaarsconcert. We hebben er heel veel zin in en het wordt vast een heel spetterend en verrassend concert. Met heel veel mooie film muziek van Pirates of the Caribean tot Once upon a time in the West.

U bent van harte welkom om te komen luisteren op 18 april in de Koepelkerk te Smilde.

Aanvang concert 19.30 uur entree €5,00.

Zeker de moeite waard!!

Daarna bereiden we ons voor op Koningsdag, waarbij we traditiegetrouw het Wilhelmus en het Luttelgeester volkslied zullen spelen bij het hijsen van de vlag om 9 uur. Vervolgens zullen we de vrijmarkt voorzien van gezellige muziek. Komt allen!