75 jaar droog

MFO Melodia treedt a.s. zaterdagmiddag 7 oktober van ongeveer 12.30 tot 13.00 uur op in Emmeloord in het kader van de opening van het cultuurseizoen van de Noordoostpolder. Onze locatie is het Kettingplein. Die hele middag presenteren de muziekverenigingen uit de polder zich in het centrum van Emmeloord. Tot besluit is er een gezamenlijk optreden van alle muziekverenigingen om 16.00 uur in de vernieuwde Beurszaal bij het Voorhuys, waar we een speciaal voor dit gebeuren gecomponeerd stuk ten gehore brengen. De titel van het stuk is: “From the Sea” gecomponeerd door Geert Jan Kroon. De titel verwijst naar het thema 75 jaar droog.

Vandaag vielen ook brieven in de bus met de stemcode voor de Rabobank Clubkas Campagne. Net als voorgaande jaren hopen we, dat jullie nu ook weer twee stemmen willen uitbrengen op MFO Melodia. Sinds de inkomsten voor het oud papier inzamelen weggevallen zijn, kunnen we jullie steun goed gebruiken.

En er is nog steeds de mogelijkheid, om je op te geven voor de muzieklessen voor volwassenen in de Bosfluiter, die starten op 23 november. Inlichtingen bij Marna Jongsma (0621704540)

Het giet oan……. met het dorpsfeest

Het is bijna weer zover dat de tent er weer staat en dat iedereen zich weer in het feestgedruis stort. Vrijdagavond is er weer een gezellige markt en uiteraard maken wij weer graag gebruik van deze gelegenheid om u te woord te staan en een leuk achtergrond muziekje te verzorgen.

Op de basisscholen zijn we weer (traditioneel) bezig de kinderen kennis te laten maken met muziek. Ruim 25 kinderen leren hoe (muziek)geluid ontstaat en hoe je daarmee leuke klanken kunt maken en samen zelfs hele liedjes kunt spelen. Dit doen we al jaren en willen zo graag bijdragen aan een brede ontwikkeling van de kinderen en ze laten zien dat er meer is dan alleen sport in Luttelgeest.

Tijdens de verenigingenmarkt in de feesttent willen we graag in contact komen met volwassenen die ooit een (blaas) instrument hebben bespeeld. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar meer leden en we bieden iedereen met belangstelling graag een flinke dosis aandacht.

De laatste vier donderdagen voor de zomervakantie hebben we kennismakingsavonden. Dan worden er extra lessen verzorgd. Iedereen die graag wil ontdekken of muziek maken leuk is en toch niet zo ingewikkeld als je dacht, is welkom.

Duurt het dorpsfeest te lang en ben je al nieuwsgierig? Je mag ook mailen hiervoor is het contactformulier op de website te gebruiken.

We zijn ook alweer langs de deur geweest voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit heeft ruim 1.000 euro opgeleverd. De helft is voor ons en de andere helft gaat naar de landelijke organisatie. Iedereen bedankt voor jullie giften.

Tot binnenkort in de feesttent……..

PvdM

MFO speelt bij Lavandula

MFO heeft op 29 april een vrolijke noot ten gehore gebracht bij de open dag van Boerderijherberg Lavandula. Op een overwegend zonnige middag hebben we in totaal een dik uur aan populaire nummers laten horen, die hopelijk hebben bijgedragen aan de leuke sfeer op de open dag. Met dank aan Wilma Gaanderse voor de foto’s!

Koningsdag 2017

Zoals elk jaar de traditie is, heeft MFO de aubade begeleid. Tijdens de vrijmarkt, die dit jaar weer binnen werd gehouden vanwege het slechte weer, hebben we wat nummers gespeeld uit ons eigen repetoire. Daarna hebben we samen met de Zwartlappen nog een aantal mooie meezingers ten gehore gebracht. We hopen dat iedereen er van heeft genoten. Met dank aan Truschka Sas voor de mooie foto’s!

Melodia Fanfare Orkest met Klankkleur in Lavandula

Alle ingredienten om er een mooie avond van te maken waren aanwezig zaterdag 25 maart: De uitstekende locatie boerderij-herberg Lavandula met een aangename akoestiek. Twee enthousiaste dirigenten , Hans Jonker voor MFO en Hilda van Maldegem voor de jeugd. Een geinspireerde schilderes Loena Spoor die bij de gespeelde nummers haar gevoelens kleurrijk op het doek zette. Een lyrische spreekstalmeester Arie Kamphuis die de diverse muziekstukken aankondigde. Belichting, geluid en beamerpresentatie; alles van prima kwaliteit.

Het openingsnummer was een echte Fanfare, gecomponeerd door Geert Jan Kroon dirigent van Flevo Brass Emmeloord. De vier cornettisten schitterden in hun solistische partij. Het tweede nummer ‘Consolation’ in een bewerking van Jan de Haan werd ingetogen en mooi vertolkt. ‘The Power of the Megatsunami’ van Carl Wittrock is een indrukwekkend stuk dat veel emotie oproept. Wellicht was daardoor de inzet niet vlekkeloos, maar het angstige onafwendbare onheil en de daarop volgende serene berusting kwam hoor- en voelbaar tot uiting. ‘Lux Aurumque’ in een arrangement van Hans Jonker, heeft een heel andere structuur. Opkomende en wegstervende dissonanten en wringende klankkleuren, waarmee Loena Spoor zich in haar schilderwerk kon uitleven. Of iedereen deze muziek evenveel kan waarderen is wellicht de vraag. Na ‘Kaleidsoscope’ van Stuart Johnson volgde ‘African Symphony’ waar Arie in de juiste trance op djembe zich helemaal kon uitleven.

Na de pauze presenteerde de jeugd zich o.l.v. Hilda. Fris en fruitig werden een aantal werkjes mooi muzikaal gespeeld. In ‘Old Paintings’ dirigeerde Hilda Melodia-totaal.

‘Jospeh and the amazing technicolor Dreamcoat’ van Andrew Lloyd Webber is gebaseerd op het bijbelse verhaal van Jozef met z’n veelkleurige mantel. Bij de aankondiging en uitleg droeg de presentator zo’n veelkleurige mantel, die hem daarna letterlijk van zijn lijf werd gescheurd. Gelukkighad hij meer om z’n lijf dan alleen die mantel. Een aangenaam luisterstuk Evenals ‘Bessarabyanke’ een klezmerwerkje dat in razend tempo werd uitgevoerd. Tijdens het slotnummer ‘Welcome to the Jungle’ gingen de opzwepende rockers Kasper en Maarten op electrische gitaar, volledig uit hun dak.

Een avond met prachtig gespeelde muziek. Aan het eind kregen dirigenten en alle bijzondere medewerkers bloemen als dank. En de muzikanten, ja ……. die moesten het doen met het applaus van het publiek. Er volgde nog een geanimeerde nazit.

Met veel genoegen kan Melodia op dit voorjaarsconcert terugzien.

Gerbar S. A