“Bietje aanmodderen”

Regen, regen en regen, het lijkt Engeland wel…… Het is de tijd van het jaar, maar je zou er treurig van worden met al die vieze gladde wegen. Passen jullie wel een beetje op?

Gelukkig kunnen we toch terugkijken op de positieve dingen in het leven die ook in November plaats vinden, namelijk de muzikale ondersteuning door MFO bij de aankomst van Sinterklaas in Luttelgeest!!!!! En dit jaar helemaal bijzonder want hij kwam met de trein.

Ondertussen heeft hij het land weer stilletjes verlaten en gaan we over tot de orde van de dag, namelijk de voorbereidingen van de Kerst en de jaarwisseling.

Ook MFO is druk geweest, namelijk met de voorbereidingen op het gezamenlijk concert in ‘De Schakel’ van Melodia Fanfare Orkest en Oranje Nassau uit Smilde. Dit concert vond plaats op 9 december en daarmee alweer achter de rug.

Dit jaar geen Kerstconcert in Blokzijl of Luttelgeest helaas, de agenda was dit jaar iets te vol in deze maand. Gelukkig begeleiden we nog wel een kerkdienst tijdens de kerst met enkele fanatieke leden, helemaal van ons af bent u dus toch niet dit jaar.

Diverse volwassenen maken ondertussen gebruik van ons actieplan om lessen te volgen bij onze dirigent op donderdagavond. Ik ben benieuwd wat voor geweldigs ons in het voorjaar te wachten staat tijdens de afsluiting van deze speciale winteractie. We willen namelijk wel weten hoe muzikaal Luttelgeest geworden is.

75 jaar drooglegging is nu echt een feit en het jubileumjaar is bijna achter de rug. (naar buiten kijkend denk ik dat we bijna terug bij af zijn…..) MFO heeft hieraan ook diverse keren mogen meewerken om dit te vieren. We hebben er zelfs een speciaal geschreven muziekstuk aan overgehouden. Die kunnen we nog eens weer spelen op een concert of ander optreden.

Volgend jaar gaan we weer stevig aan het werk want we hebben zelf ook wat te vieren. Hierover ga ik jullie de volgende keer wat meer vertellen. (nee we gaan nog niets verraden, jullie mogen best even nieuwsgierig zijn…….)

Geniet de komende weken goed van de gezellige dagen rond Kerst en laat tijdens de jaarwisseling het vuurwerk lekker smaken en steek de oliebollen veilig af……. (?)

PvdM

Fanfare meets Harmonie!

Zaterdag 9 december kunnen liefhebbers van fanfare- en harmoniemuziek hun hart ophalen in Luttelgeest. Dan ontmoeten Fanfare Melodia (MFO) uit Luttelgeest en Harmonie Oranje Nassau uit Smilde elkaar in ‘de Schakel’ in Luttelgeest. Fanfare en harmonie hebben een heel eigen klankkleur, het verschil zit in de samenstelling van instrumenten. Een fanfare bestaat uit koperblazers, saxofoons en slagwerk. Een Harmonie heeft daarnaast ook houtblazers zoals klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot.
Beide concertorkesten laten in een afwisselend programma van ingetogen- tot musical/filmmuziek hun eigen geluid horen.
‘Join the music’ op zaterdag 9 december, 20.00 uur in ‘de Schakel’ in Luttelgeest. Toegang is gratis

De polder 75 jaar……

De polder 75 jaar…… Iedereen weet het en er is ondertussen veel aandacht aan besteedt.

Ook wij konden het niet laten om er een graantje van mee te pikken. Tijdens het gezamenlijk optreden van de muziekverenigingen in Emmeloord op 7 oktober hebben we een nieuw muziekstuk laten horen. “From the Sea” is een muziekstuk gebaseerd op het ontstaan van de polder. Best een interessant stuk waarin water, wind en veel meer te horen is.

Heeft u al onze folder bekeken die wij enige tijd geleden hebben bezorgd? Wij bieden namelijk volwassenen de kans om ook kennis te maken met muziek en lessen te volgen in een persoonlijke en ontspannen sfeer. Grijp je kans om eens de uitdaging aan te gaan om saxofoon te leren spelen of toch een echte schuiftrombone. Je leest er meer over op de website melodia.nl.

9 december geven we een gezamenlijk concert in De Schakel in Luttelgeest. We doen dit samen met de Harmonie Oranje Nassau uit Smilde. Kom gerust langs om eens te genieten van bijzondere muzikale geluiden.

Volgend jaar is het voor ons een Lustrumjaar. Dat gaan we uitgebreid vieren in Luttelgeest. Hierover gaan jullie de komende maanden nog regelmatig wat lezen en horen. Momenteel zijn we voorzichtig begonnen met het ideeën verzamelen en nadenken.

Sinterklaas komt weer even in het pittoreske Luttelgeest. Wij gaan hem en zijn personeel weer vol overgave muzikaal binnen halen. Dit jaar op 25 november.

Over een maand gaan we alweer nadenken over oliebollen, goede voornemens en terugkijken naar 2017. Maar tot die tijd alle blaadjes van de bomen zien vallen en hopelijk blijft het bij die enkele herfststorm. Water hebben we genoeg gezien, de polder is toch al 75 jaar “droog”?

PvdM

Connections

Een geslaagd concert afgelopen zaterdag met Flevo Brass Emmeloord. We hebben er van genoten, we hopen u ook! Hieronder een kleine impressie van het concert. Met dank aan Truschka Sas!

RABO Clubkasactie 2017

Net als vorige jaar deed MFO ook deed jaar weer mee aan de Rabobank clubkasactie. We hebben hier het mooie bedrag van € 403,12 mee weten te bemachtigen. Rabobank en iedereen die op MFO heeft gestemd bedankt!