Out of the box!

Voorjaarsconcert 24 maart

Toegangsprijzen voor ‘Out of the box’ zaterdag zijn € 7,50. Donateurs € 5,00 en de kinderen zijn gratis. Dit is inclusief een consumptie.

Haaksbergen

Dacht dat ik een ernstig verdwaald was aan het begin van de maand. Wordt Luttelgeest het nieuwe Haaksbergen wat wedstrijden op natuurijs betreft? Het zag er wel zo uit. Helaas was alles van korte duur maar wat was het weer leuk om even de benen te kunnen strekken. De kinderen hebben veel kunnen oefenen en meegenieten van de tradities van de ouders. Het was een mooie afsluiter van de SNERTactie van ons eind januari.

Ondertussen zijn we weer bijna dag en nacht aan het studeren voor ons voorjaarsconcert op 24 maart in het Katholieke kerkgebouw. 60 jaar oud en dat gaan we vieren dit jaar. Daarom dit keer met een bijzonder optreden van een bijzondere muzikant als hoofdonderdeel. Maar we hebben nog meer verassingen in petto tijdens deze avond. Dus maak jullie agenda’s vrij en kom samen met ons het jubileum vieren. Lukt dit echt niet? Houdt dan onze facebook pagina in de gaten voor de tv-opnames.

Volgende maand gaan het hebben over het koninklijk echtpaar en Luttelgeest. Maar daar kan ik nu nog niets over vertellen, topsecret…….

PvdM

SNERTactie

SNERTactie MFO. Melodia verkoopt zaterdag 27 januarie van 09:30 tit 12:00 huis aan huis snert in Luttelgeest. € 5,- per liter. contant betalen. Bestellen kan ook tel: 06 29073577

“Bietje aanmodderen”

Regen, regen en regen, het lijkt Engeland wel…… Het is de tijd van het jaar, maar je zou er treurig van worden met al die vieze gladde wegen. Passen jullie wel een beetje op?

Gelukkig kunnen we toch terugkijken op de positieve dingen in het leven die ook in November plaats vinden, namelijk de muzikale ondersteuning door MFO bij de aankomst van Sinterklaas in Luttelgeest!!!!! En dit jaar helemaal bijzonder want hij kwam met de trein.

Ondertussen heeft hij het land weer stilletjes verlaten en gaan we over tot de orde van de dag, namelijk de voorbereidingen van de Kerst en de jaarwisseling.

Ook MFO is druk geweest, namelijk met de voorbereidingen op het gezamenlijk concert in ‘De Schakel’ van Melodia Fanfare Orkest en Oranje Nassau uit Smilde. Dit concert vond plaats op 9 december en daarmee alweer achter de rug.

Dit jaar geen Kerstconcert in Blokzijl of Luttelgeest helaas, de agenda was dit jaar iets te vol in deze maand. Gelukkig begeleiden we nog wel een kerkdienst tijdens de kerst met enkele fanatieke leden, helemaal van ons af bent u dus toch niet dit jaar.

Diverse volwassenen maken ondertussen gebruik van ons actieplan om lessen te volgen bij onze dirigent op donderdagavond. Ik ben benieuwd wat voor geweldigs ons in het voorjaar te wachten staat tijdens de afsluiting van deze speciale winteractie. We willen namelijk wel weten hoe muzikaal Luttelgeest geworden is.

75 jaar drooglegging is nu echt een feit en het jubileumjaar is bijna achter de rug. (naar buiten kijkend denk ik dat we bijna terug bij af zijn…..) MFO heeft hieraan ook diverse keren mogen meewerken om dit te vieren. We hebben er zelfs een speciaal geschreven muziekstuk aan overgehouden. Die kunnen we nog eens weer spelen op een concert of ander optreden.

Volgend jaar gaan we weer stevig aan het werk want we hebben zelf ook wat te vieren. Hierover ga ik jullie de volgende keer wat meer vertellen. (nee we gaan nog niets verraden, jullie mogen best even nieuwsgierig zijn…….)

Geniet de komende weken goed van de gezellige dagen rond Kerst en laat tijdens de jaarwisseling het vuurwerk lekker smaken en steek de oliebollen veilig af……. (?)

PvdM

Fanfare meets Harmonie!

Zaterdag 9 december kunnen liefhebbers van fanfare- en harmoniemuziek hun hart ophalen in Luttelgeest. Dan ontmoeten Fanfare Melodia (MFO) uit Luttelgeest en Harmonie Oranje Nassau uit Smilde elkaar in ‘de Schakel’ in Luttelgeest. Fanfare en harmonie hebben een heel eigen klankkleur, het verschil zit in de samenstelling van instrumenten. Een fanfare bestaat uit koperblazers, saxofoons en slagwerk. Een Harmonie heeft daarnaast ook houtblazers zoals klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot.
Beide concertorkesten laten in een afwisselend programma van ingetogen- tot musical/filmmuziek hun eigen geluid horen.
‘Join the music’ op zaterdag 9 december, 20.00 uur in ‘de Schakel’ in Luttelgeest. Toegang is gratis