MFO opende de avond met Recuerdo, een compositie van Jan Haderman. Door de spetterende cornet van Maarten waande je meteen al op een Spaanse haciënda. Daarop volgde de sfeervolle Spaanse dans No2 als opmaat naar het stuk Tapas de Cocina, een overtuigend gebracht vierdelig muziekstuk. Tijdens het laatste deel kwam de danseres van het Flamenco duo Flamenco del alma dansend het podium op en werd MFO begeleid door het ritmisch getik van haar hakken. Samen met haar Spaans gitaar spelende en zingende partner zorgden ze voor en na de pauze voor een fraai ogend expressief flamenco-optreden.

Het jeugdorkest B.V. Toetie speelde knap o.a. The Young Genius met als solist Juan Gil van der Graaf. Met wat hulp van het jeugdorkest speelden de jongste leden van MFO, BEM het stuk 10 Pictures For Youth Band. Nog niet zo lang les en dan al optreden is een hele belevenis, maar ze deden het prima! Na de pauze oogstte MFO met het stuk the Mask of Zorro veel waardering bij het publiek evenals solist Jan Posthumus op de bugel in de The Children of Sanchez.

Het was een goed georganiseerde en gezellige avond in de voormalige RK kerk, waarbij het ontspannend luisteren was naar het gevarieerde programma van Melodia Fanfare Orkest. Het publiek werd getrakteerd op heerlijke tapashapjes, dirigent Hans Jonker en de presentatrice van de avond, Else Steenkamer, zagen er prachtig uit in kleurig Spaans kostuum en zelfs het programmaboekje was verpakt als menukaart. Kortom, het was een concert dat smaakt naar meer!!

Bekijk ook de foto’s!