Zaterdag 12 maart was de dag van het concert ‘TAPAS de MÚSICA’ van MFO. Het is een prachtig concert geweest in Spaanse sferen, compleet met een flamencogitarist en flamencodanseres! De Spaanse muzikale klanken (bekende en minder bekende) vulden de Sint Josephkerk ,die voor de gelegenheid ook in Spaanse kleuren en sfeer aangekleed was. Een kleurrijk en temperamentvol geheel, compleet met matador (dirigent) Hans Jonker en onze ‘Spaanse’ presentatrice Else Vlieland. De prachtige belichting die het plaatje af maakte, was in handen van Stichting belichtingstechniek ‘de mannen van het licht’.

Het publiek heeft genoten van de verschillende Spaans getinte muziekstukken, waaronder ‘Children of Sanchez’, een solostuk voor bugel en orkest. Solist was Jan Posthumus die met overtuiging het stuk tot leven bracht! Guan Gil de Graaf schitterde als solist in het stuk ‘The Young Genius’, knap begeleid door het jeugdensemble BV. Toetie. Malissa en Janaika traden voor de eerste keer op in het dorp met BEM!, het beginnersensemble van Melodia. Heel spannend voor ze, maar ze werden allemaal beloond met een groot applaus. Een concert met een ‘Spaans randje’!

Muziek terug in de klas!

Het kan u bijna niet ontgaan zijn, dat in de kranten regelmatig artikelen over initiatieven om muziek terug in de klas (en dus de maatschappij) te brengen staan! Onder andere Endemol is hier erg druk mee. Zij zijn overtuigd van de noodzaak om kinderen een instrument te leren bespelen. De positieve effecten op de ontwikkeling van de hersenen zijn belangrijk. Een instrument bespelen is goed voor de concentratie, goed voor de onderlinge samenwerking en niet te vergeten het plezier in het samen muziek maken! Allemaal zaken die van pas komen in de rest van het leven van kinderen. De scholen in Luttelgeest delen deze mening en hebben vorig jaar samen met MFO het project ‘Muziek in de klas’ uitgevoerd. Groep 5 en 6 hebben gedurende 10 weken klassikaal muziekles gehad van Hans Jonker. Ze leerden een blaasinstrument te bespelen en ze leerden over de basale muziektheorie.

Dit jaar hebben de scholen zich ingeschreven voor muzieklessen die gegeven worden door muziekdocent Myrthe Veenendaal van ‘het Cultuurbedrijf’ te Emmeloord (voorheen het Muzisch Centrum) in samenwerking met plaatselijke muziekverenigingen. In Luttelgeest gaat MFO hierin participeren. Op de Wissel (AZC) zijn de lessen al van start gegaan en vanaf begin april starten de lessen voor alle groepen op de Rank en de Klipper. U gaat hier meer van horen de komende tijd.

Kom in de Kas!

Zaterdag 2 april is het ‘Kom in de Kas’ in Luttelgeest. Een heel aantal bedrijven laat zien wat er in hun kas groeit en bloeit. MFO is tijdens deze dag actief met het verkopen van koffie, thee, fris, heerlijke eigengebakken cake en lekkere geurige zelfgemaakte soep. Ook zullen wij muzikaal van ons laten horen. U kunt ons vinden bij BZ&T, Lindeweg 30/1.

Oud Papier

Zoals u inmiddels weet heeft de gemeente besloten om het ophalen van oud papier anders te gaan organiseren, alle huishoudens krijgen op termijn een extra container voor het oud papier. Wanneer dat precies gaat gebeuren is niet duidelijk. Het streven van de gemeente was 1 januari 2016, maar dit is verschoven naar juli dit jaar. Het is nog onzeker of deze deadline wel gehaald gaat worden. Wij houden u op de hoogte via de dorpskrant, onze website en de website van Luttelgeest.

Alle verenigingen die vele jaren papier ingezameld hebben en op die manier hun financiën op orde konden houden, worden hartelijk bedankt voor de bewezen diensten. Wij moeten op zoek naar andere manieren om aan geld te komen om laagdrempelig te kunnen blijven en dus onder andere de contributie op een aanvaardbaar niveau te houden. De gemeente heeft alternatieven aangeboden, maar die zijn niet makkelijk te realiseren. We hebben nog even om een andere invulling te bedenken…wordt vervolgd!

Ondertussen kunt u dus gewoon nog uw papier aan ons kwijt! Woensdagavond 13 april komen wij vanaf 17.00 uur bij u langs om het papier (stevig en handzaam verpakt!) op te halen.