Een nieuw jaar is begonnen en Melodia wil u een goed, gezond en mooi (muzikaal) jaar toewensen. 

Het oude jaar heeft BV. Toetie afgesloten met de muzikale omlijstingen van de kerstmarkt op de Rank en het kinderkerstfeest. Melodia heeft het oude jaar afgesloten met het gouden huwelijksfeest van onze leden Gerke en Cathrien Dijkstra. Uiteraard kon een muzikale bijdrage niet ontbreken.

In het nieuwe jaar staat een aantal leuke zaken op stapel;
– Uiteraard ons voorjaarsconcert op 28 maart.
– 18 April gaan we naar Smilde naar de harmonie Oranje Nassau om samen een concert te geven, ons oud-lid Jantine heeft daar haar nieuwe plek gevonden!
– op 3 oktober geven we in Emmeloord een concert met het in het noorden van het land  zeer bekende gospelkoor Joy for People! Hier zijn ze minder bekend, maar daar gaat vast verandering in komen.
– 16 t/m 19 Oktober gaan we met de vereniging op concertreis naar Trier in de Eifel!

Het nieuwe jaar is muzikaal van start gegaan met het schoolproject: ‘MUZIEK IN DE KLAS!’ Er komt letterlijk muziek in de klas, want Hans Jonker (o.a. muziekdocent en dirigent van Melodia) gaat de komende 10 weken de leerlingen van de groepen 5 en 6 van de Klipper en de Rank klassikaal muziekles geven. Elke dinsdagmiddag krijgen de kinderen basale muziektheorie en leren ze een koperblaasinstrument bespelen.
De lessen vinden plaats in de Rank omdat ook groep 5/6 van de Klipper daar les krijgt. Logistiek gezien is dit heel handig omdat de kinderen van de scholen elke week een instrument mee krijgen. De ene week zijn dat de leerlingen van de Rank, de andere week de leerlingen van de Klipper. Omdat er in beide groepen ongeveer 20 kinderen zitten heeft  Melodia 20 instrumenten beschikbaar gesteld om mee te oefenen.
U zult dus de komende tijd misschien wel eens beginnende muzikale klanken/geluiden horen wanneer u door het dorp loopt of fietst!
Het resultaat van deze inspanningen kunt u beluisteren/bekijken tijdens het voorjaarconcert van Melodia op zaterdag 28 maart.

Natuurlijk hopen we dat er een aantal kinderen enthousiast raakt van het bespelen van een blaasinstrument dat ze er mee door willen gaan. Ook Melodia heeft jaarlijks nieuwe jonge en/of oudere aanwas nodig om samen muziek te kunnen blijven maken en dus te kunnen blijven bestaan.

Met een muzikale groet namens Melodia,

Hilda van Maldegem