Gelukkig nieuwjaar
Op 3 januari de eerste repetitieavond dit jaar, met voor sommigen als verrassing een gastdirigent in de persoon van André Rietveld. Altijd weer spannend een andere dirigent, zowel voor de dirigent maar ook voor de leden. Ondanks de wat langer durende pauze door de nieuwjaarswensen, zorgde André toch voor de normale speeltijd door een kleine verlenging tot 10 uur.

Hans Jonker?
Ja, onze eigen dirigent had dit jaar een wat langer kerstreces, waarschijnlijk omdat hij wel aanvoelt dat dit een bijzonder jaar wordt voor leden en dirigent. Melodia 55 jaar!! Maar Hans begint 10 januari aan zijn 25e jaar als dirigent van Melodia, en daar zal op donderdag 10 januari dan ook het symbolische startschot voor worden gegeven. Het voorjaarsconcert staat dit jaar in het teken van de vier elementen. vuur (willen), water (voelen), lucht (denken) en aarde (doen). Een hele opdracht voor Hans dit jaar.

Muziekpodium
De akoestiek op het de nieuwe muziekpodium is prima in orde, want bij wind uit de goede richting kunnen ze in Marknesse meegenieten. Mijn eerst indruk was: Grijs?? Maar bij nader inzien is dit helemaal de juiste kleur, want Melodia en Vondel kunnen er zo mooi kleur aangeven bij optredens in het komende jaar. Als in het voorjaar de natuur alles weer groen kleurt, is het plaatje helemaal perfect.

Het Seniorenbrein
De titel van een boek, dat ik pas gelezen heb. 55 jaar Melodia, 25 jaar dirigent. Je zou haast veronderstellen, dat Melodia een seniorenorkest aan het worden is. Iedereen weet natuurlijk dat zoiets niet waar is, maar in dat boek stonden wel opmerkelijke conclusies, nl.: Muziek maken tot op hoge leeftijd houdt het brein gezond, Bewegen( oud papier ophalen) houdt het brein gezond, en natuurlijk Sociale contacten zijn ook zeer goed voor een gezond brein. Voor Melodia samen met BV Toetie en BEM goed om te weten, dat we goed bezig zijn. En dat al bijna 55 jaar.

Albert Posthumus