Deze keer een bericht van de Hoornisten uit Grou.
Flevoland Festival PosterHier houden we ons jaarlijks studieweekend. Want we zijn namelijk hard aan het studeren voor het Flevolands Muziek Festival, dat gehouden wordt op zaterdag 8 november in Zeewolde. We zijn zaterdagmorgen vroeg begonnen, om 9.30u was iedereen, in uniform, paraat. Dit vanwege het feit dat we met zijn allen op de foto zouden gaan. De in Luttelgeest wonende fotograaf Petra Barneveld is speciaal daarvoor afgereisd naar Grou. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat; het leverde ons in ieder geval stijve kaken op van het lachen. In de middag kwam Tijmen Botma langs, hij was onze gastdirigent, die ons een leerzame middag bezorgde.

TromboneOnze trombonisten Eit en Piet hadden de bonte avond voorbereid. Het thema van de avond was, en hoe kon het ook anders……Schuiven. Het leverde de nodige creativiteit en gezelligheid op, tot in de late uurtjes. Zondag gingen we met kleine oogjes, maar fris en fruitig verder oefenen voor onze komende optredens, om de laatste puntjes op scherp te zetten (volgens de dirigent).

Want na Zeewolde hebben we op 22 november het concours in Zutphen in de   Hanzehof. Melodia speelt daar om 16.45u. Helaas valt dat samen met de binnenkomst van Sinterklaas. Daarom hier onder van Melodia een brief voor Sinterklaas en zijn pieten.

Lieve Sinterklaas en Pieten,
Sint en PietZaterdag 22 november, muziek concours voor Melodia. Maar Sinterklaas, wij vinden het erg jammer, wij kunnen helaas geen liedjes voor U spelen! U komt Luttelgeest bezoeken op dezelfde dag waarop wij naar Zutphen moeten. Jammer, jammer, jammer, maar wij hopen U volgend jaar weer te begroeten en weer vrolijke liedjes ten gehore te brengen samen met de kinderen. Wij wensen U en de Pieten in elk geval een gezellige en mooie middag toe.

Met vriendelijke groeten namens alle Melodianen.

De hoornisten, Cathrien, Alida en Johanna