Zaterdag 23 maart geeft muziekvereniging Melodia haar jaarlijkse concert in de St.Josefkerk.

Poster concert aankondiging

De titel van het concert; ‘Meesterlijk Hollands’ is geïnspireerd op het Rembrandt (één van de Hollandse meesters) jaar, wat vrij vertaald is naar een palet vol ‘Meesterlijk Hollandse’ muziek. Er komen o.a. Nederlandse componisten voorbij, Nederlandse liedjes, een prachtige zonsondergang, de handelsgeest, reislustigheid en de stijl van dansen in de Gouden Eeuw. Kortom een heel divers avondvullend programma.

Behalve MFO (Melodia Fanfare Orkest) laten ook BEM (Beginners Ensemble Melodia) en de jongste tak aan de Melodia boom, MSO (Melodia School Orkest) van zich horen. Flevobrass uit Emmeloord is deze avond gastorkest.

MFO is een orkest in fanfare bezetting. De muziekkeuze is heel divers. Lichte muziek, pop maar ook mooie ballads en klassieke muziek staan op het repertoire. MFO is van vele markten thuis. Elke donderdagavond komt deze enthousiaste groep muzikanten bij elkaar om samen muziek te maken.

BEM is het beginners ensemble van Melodia die wekelijks o.l.v. Hans Jonker op donderdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur repeteert in de Bosfluiter.

MSO is het schoolorkest(je) die afgelopen november o.l.v. Hans Jonker gestart is met het samen muziek maken. Zij repeteren op maandagmiddag in de Floreant. Het is een enthousiast groepje kinderen die op verschillende soorten instrumenten spelen; slagwerk, cornet en gitaar. Zaterdag 23 maart laten zij horen hoe ze al leuk samen muziek kunnen maken.

Flevo Brass is de brassband uit Emmeloord. Zij bestaat inmiddels 70 jaar en is daarmee de oudste muziekvereniging in de Noordoostpolder. 7 April vieren zij dit lustrum met een concert in theater Het Voorhuys. Zaterdag 23 maart krijgen we daar alvast een voorproefje van.

Wellicht dat dit het laatste concert in de St. Josefkerk wordt van Melodia! U kunt dus nog een keertje genieten van mooie muziek in een prachtig verlichte tot concertzaal omgetoverde kerk.

  • Vanaf 19.30 uur is de zaal los
  • Toegang is € 7,50 (inclusief consumptie), basisschoolkinderen hebben gratis toegang
  • Donateurs hebben een streepje voor en krijgen 2 consumpties