Het zal u vast niet ontgaan zijn, ons voorjaarsconcert. De St. Josephkerk die mede dankzij De Mannen van Het Licht weer was omgetoverd tot concertzaal zat goed vol. MFO had dit keer hulp van Flevo Brass uit Emmeloord. Deze brassband onder leiding van Geert Jan Kroon wist de zaal tot de nok te vullen met muziek. Het hoogtepunt van de avond was de samenwerking tussen Flevo Brass en MFO. Met From the Sea, een muziekstuk gecomponeerd door Geert Jan werd de avond afgesloten. From the Sea is een stuk dat gaat over de drooglegging van de Noordoostpolder. In de muziek is zowel een ruige zee als een mooie polder te horen.

Naast Flevo Brass mag zeker de rol van BEM en MSO niet worden vergeten. Bem, Beginners Ensemble Melodia trapte af met een mooi repertoire waarna de leden van MSO, Melodia School Orkest aansloten. MSO bestaat nog maar een paar maanden maar de leerlingen van Basischool De Floreant hebben zeker niet stilgezeten. Er waren al een paar liedjes ingestudeerd en ook de combinatie van blaasinstrumenten, drums en gitaren is zeker de moeite waard.

Bestuurswisseling

Na 5 jaar vertrekt Hilda van Maldegem uit het bestuur van MFO. Hilda heeft zich enorm ingezet voor onze vereniging en het zal zeker wennen worden als we onszelf weer scherp moeten houden. Hilda, ontzettend bedankt voor je inzet de afgelopen jaren. De vervanging is er gelukkig ook alweer. Sylvia Koekoek komt ons bestuur weer versterken en daar zijn wij heel erg blij mee.

Mocht u ons concert gemist hebben, geen zorgen. U ziet ons binnenkort wel weer. Wij zijn natuurlijk aanwezig op 27 april bij de rommelmarkt op het plein. Ook kunt u ons op 1e paasdag horen spelen in de Nieuw Jeruzalem Kerk in Emmeloord.

Hopelijk zien wij u dan!

Kasper Schipper