Met dit in het achterhoofd gaat op 13 mei het jeugdmuziekproject ‘Mol, Rat en Pad’ op de beide basisscholen in Luttelgeest van start. Het is een initiatief van Melodia in samenwerking met ‘de Klipper’ en ‘de Rank’. De kinderen maken op een actieve kindgerichte manier kennis met de vele aspecten van muziek. Natuurlijk komen de verschillende instrumenten aan bod op de scholen. Het project wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van de kinderen en Melodia. Dit initiatief kan rekenen op een flinke financiële bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank. Volgens de commissie levert Melodia met dit project een positieve bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp en de inzet van de vrijwilligers spreekt de commissie zeer aan. Meer over dit jeugdmuziekproject kunt u lezen in de volgende ‘Kijk op Luttelgeest’.

Afgelopen maand heeft Melodia behalve muziek maken ook de jaarlijkse jaarvergadering ‘afgewerkt’. Een beetje rare benadering van een vergadering, maar bij Melodia  maken we liever een avondje muziek dan dat er vergaderd wordt. Maar toch is het goed om één keer per jaar het wel en wee van onze vereniging te laten passeren.

We kunnen terugkijken op een bijzonder jaar, waarin we twee jubilea hebben gevierd: het 55-jarig bestaan van Melodia en het feit dat onze dirigent Hans Jonker met de dirigeerstok in zijn hand ons al 25 jaar(!) door het muzikale oerwoud heen leidt. Samen hebben we hoogtepunten maar ook dieptepunten meegemaakt en steeds weer is het de muziek die samenbindt en ons menig ‘kippenvel’ momentje laat beleven. Ook het financiële aspect werd onder de loep genomen. Gelukkig is de vereniging financieel gezond (mede door het ophalen van oud papier, de donateurs, de sponoren en (nog)de gemeentelijke bijdrage). Maar om dit zo te houden zal de contributie (met instemming van de leden) met een klein bedrag omhoog moeten gaan, helaas ontkomen we hier niet aan.

We hebben afscheid genomen van een bestuurslid en een nieuw fris bestuurslid kunnen begroeten in het 5-koppig bestuur. Johanna Meijnaar is afgetreden, ze heeft  de afgelopen jaren met veel inzet, enthousiasme en energie de taak van jeugdcoördinator uitgevoerd. Een belangrijke functie binnen de vereniging, want de jeugd is en blijft onze toekomst!  Rozemarijn de Lange volgt Johanna met een jeugdige, frisse inzet op!

Op 26 april is de allereerste Koningsdag!  Melodia zal na de officiële aubade muzikaal van zich laten horen en de vrijmarkt feestelijk openen .

We hopen u te zien op Koningsdag, zaterdag 26 april, tijdens de aubade om 9.00 uur en aansluitend de vrijmarkt.

Simone