LUTTELGEEST- Fanfare Melodia en haar jeugdorkest B.V. Toetie kijken met een goed gevoel terug op het voorjaarsconcert van afgelopen zaterdag (8 maart). Het Voorjaarsconcert genaamd ‘What’s in the name’ werd in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest gehouden. Een prachtige locatie met een goede akoestiek om hun voorjaarsklanken te laten klinken.

Met de titel ‘What’s in the name?’ wil Melodia iedereen de ruimte geven om zijn eigen interpretatie te creëren over de muziekstukken, zoals met ‘God and God alone’ arr. Rieks van der Velde.

Melodia nam het publiek mee naar het verhaal  van Robin Hood, dat zich afspeelde in het middeleeuwse Sherwood Forest. In die tijd tiranniseerde een groepje rijke edellieden de bevolking en perste ze uit. Aan de andere kant van de zee wist Jan de Haan op een pakkende manier het verhaal van ‘Pierius Magnus’ weer te geven. ‘Grutte Pier’ (Grote Pier) die zo genoemd werd vanwege zijn imposante postuur ging met zijn Saksisch huurlingenleger vanuit Friesland de strijd aan, tegen de Graven van Holland. Vanuit Friesland werd het publiek meegenomen naar het hoge Noorwegen, waar Tromsø Brass met ‘Artic Funk’ er een feestje van maakte tussen de ijsschotsen en met sneeuw bedekte bergen. Het feest zette zich voort in ‘Distant Land (A Prayer for Freedom)’, dat in 1990 gecomponeerd werd door John Rutter, vlak na de val van de Berlijnse Muur en de vrijlating van Nelson Mandela. Met Mandela reisde het publiek mee naar Afrika waar Peter Meechan in ‘Hymn for Africa’ de zon laat opkomen over het Afrikaanse landschap. Een stuk dat geïnspireerd is door het gevoel van waardigheid en vrede.

Het publiek heeft vol bewondering stukken van grote componisten zoals Beethoven en Mozart mogen aanschouwen die het jeugdorkest B.V. Toetie ten gehore bracht. Als hoogtepunt van de avond traden beide orkesten samen op. Hieraan namen de nieuwe leden ook deel.

Fanfare Melodia was blij met de  opkomst en wil iedereen dan ook hartelijk bedanken voor het bezoek en hoopt u op een  volgend concert te mogen verwelkomen.

Rozemarijn de Lange