Een oud gezegde maar de meesten van u kunnen het zo aanvullen. Enkele jaren zijn we al bezig met de jeugd van Luttelgeest kennis te laten maken met muziek. Ook in 2017 zullen we ons weer laten zien op de basisscholen.

Enige tijd geleden hebben we een overleg georganiseerd met alle muziekverenigingen in de NOP. Dit naar aanleiding van de plannen van de Gemeente NOP om de subsidiekraan voor de kleine verenigingen en organisaties dicht te draaien. Gezamenlijk hebben we daar muzikaal en luidruchtig actie tegen gevoerd. De gemeente heeft mede hierdoor een onderzoek laten verrichten naar de huidige situatie van de subsidies en de ontvangende verenigingen. Wij hebben hier ook een bijdrage aan mogen leveren door interviews en diverse overleggen en zelfs een workshop.

De gezamenlijke verenigingen zijn ook nog verder gegaan door op 21 januari voor de tweede keer een jeugddag te organiseren. Op deze dag zijn meer dan 35 jonge muzikanten bij elkaar om samen muziek te maken en een speciaal geschreven muziek te leren en dit te laten horen op een miniconcert.

Het is echt ongelofelijk dat er zoveel jonge muzikanten mee willen doen aan zo’n dag. Veel deelnemers nemen zelfs vrij van hun weekendbaantje om mee te doen. We hopen hiermee ook een duidelijk signaal af te geven naar de gemeente dat er echt veel georganiseerd wordt voor jong en oud. Eigen Wijze in Bant stelt ruimte beschikbaar en Intratuin in Emmeloord heeft een gigantisch bedrag beschikbaar gesteld om de professionele dirigent en de muziek te kunnen betalen.

Meer informatie over deze dag kunt u lezen in de Kijk op Luttelgeest en diverse andere kranten.

Vondel heeft in februari haar jaarlijkse uitvoering in de Bosfluiter. Deze ‘jeugdige’ acteurs en actrices hebben ons gevraagd om extra te mogen oefenen op de donderdagavond. Uiteraard zijn wij liefhebbers van deze topclub en hebben onze repetitieavond verplaatst naar de boerderijherberg Lavandula aan de Uiterdijkenweg. Hier hebben wij op 25 maart ons voorjaarsconcert. Prachtige locatie om eens lekker te oefenen en later ons concert te geven.

PvdM